Latest News  
« »
 

SBI PO/Clerks for Marketing Aptitude and Computer Knowledge

1. Innovation means–
(A) product designing (B) new ideas (C) motivation
(D) Only (A) and (B) (E) Only (B) and (C) (Ans : D)

2. A good Sales person should have following quality qualities–
(A) job commitment (B) sociability (C) empathy
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

3. Successful marketing aims at–
(A) increasing the sales volume (B) increasing the profits
(C) increasing the output of the sales persons
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

4. Internet Marketing means–
(A) Marketing to oneself (B) Marketing to the core group
(C) Marketing to the employees (D) All of these (E) None of these (Ans : E)

5. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n)–
(A) supercomputer (B) minicomputer (C) laptop (D) server (E) None of these (Ans : D)

6. You can keep your personal files/folders in–
(A) My folder (B) My Documents (C) My Files (D) My Text (E) None of these (Ans : B)

7. Help Menu is available at which button ?
(A) End (B) Start (C) Turnoff (D) Restart (E) None of these (Ans : B)

8. A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is–
(A) memory-only (B) write-only (C) read-only (D) run-only (E) None of these (Ans : C)

9. Which of the following is known as the Brain of Computer ?
(A) CPU (B) RAM (C) DVD (D) ROM (E) Control Panel (Ans : A)

10. Which of the following correctly explains Monitor ?
(A) Electronic visual display (B) Peripheral (C) Input around the desktop area
(D) Pixel based smart area (E) Both B and D (Ans : A)

11. PC stands for–
(A) Personnel Computer (B) Personalised Computer (C) Personal Computer
(D) Personnel Computing (E) Personalised Computing (Ans : C)

12. Mainframe is related to–
(A) Computer (B) Super Computer (C) Mini Computer
(D) Micro Computer (E) None of these (Ans : B)

13. What is a modem connected to?
(A) processor (B) motherboard (C) printer
(D) phone line (E) None of these (Ans : D)

14. Which is the smallest of the following computers ?
(A) Notebook (B) Laptop (C) Desktop
(D) Workstation (E) None of these (Ans : A)

15. Computers connected to a LAN can–
(A) run faster (B) go on line (C) share information and/or share peripheral equipment
(D) E-mail (E) None of these (Ans : C)

16. This component is required to process data into information and consists of integrated circuits
(A) Hard Disk (B) RAM (C) CPU (D) ROM (E) None of these (Ans : C)

17. Leads can be provided by–
(A) Friends and relatives (B) Websites (C) Directories
(D) Colleagues (E) All of these (Ans : E)

18. One of the following is not a sales activity. Find the same–
(A) Identifying leads (B) Making a call (C) Presentation
(D) Negotiation (E) After sales service (Ans : E)

19. Selling is a function undertaken by–
(A) All the sales persons (B) All the employees (C) Entire organization
(D) Outsourced agencies (E) All of these (Ans : A)

20. Find the correct statement–
(A) Selling is same as marketing (B) Selling is more than marketing
(C) Selling is part of marketing (D) All of these
(E) None of these (Ans : C)

21. Good selling skills involve–
(A) Patience (B) Perseverance (C) Empathy (D) Knowledge (E) All of these (Ans : E)

22. Selling is–
(A) Different from Marketing (B) A sub-function of Marketing (C) Same as Marketing
(D) More than Marketing (E) None of these (Ans : B)

23. Modern styles of marketing are–
(A) telemarketing (B) web marketing (C) advertisements on the net
(D) e-mails (E) All of these (Ans : E)

24. A true marketing mindset requires–
(A) Control mindset (B) Command mindset (C) Passive mindset
(D) Active mindset (E) Inert mindset (Ans : D)

25. Something which has easily-understood instructions is said to be–
(A) user friendly (B) information (C) word processing
(D) icon (E) None of these (Ans : A)

26. Where is the disk put in a computer ?
(A) In the modem (B) In the hard drive (C) Into the CPU
(D) In the disk drive (E) None of these (Ans : D)

27. Innovation in Marketing means–
(A) good communication skills (B) good negotiation skills (C) spirited motivation
(D) novel methods of selling (E) tired of marketing (Ans : D)

28. Telemarketing involves–
(A) good communication skills (B) high level of motivation (C) door-to-door campaigns
(D) event management (E) All of these (Ans : A)

29. Online Marketing is–
(A) same as face-to-face marketing (B) easier than traditional marketing (C) boring, as customers are not visible
(D) voluminous task (E) None of these (Ans : A)

30. A Mission Statement is–
(A) same as a vision statement (B) same as targets (C) part of the marketing plan
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

0 comments:

Post a Comment