Latest News  
« »
 

Marketing Aptitude & Computer Knowledge Questions for SBI PO Exam


Marketing Aptitude & Computer Knowledge Questions
1. An email account includes a storage area, often called a (n)–
(A) attachment (B) hyperlink (C) mailbox
(D) IP address (E) None of these (Ans : C)

2. The term ............ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
(A) digital device (B) system add-on (C) disk pack
(D) peripheral device (E) None of these (Ans : D)

3. You use a(n) ............, such as a keyboard or mouse, to input information.
(A) output device (B) input device (C) storage device
(D) processing device (E) None of these (Ans : B)

4. A ............ is a microprocessor-based computing device.
(A) personal computer (B) mainframe (C) workstation
(D) server (E) None of these (Ans : A)

5. For seeing the output, you use–
(A) Monitor (B) Keyboard (C) Mouse
(D) Scanner (E) None of these (Ans : A)

6. The blinking point which shows your position in the text is called–
(A) Blinker (B) Cursor (C) Causer
(D) Pointer (E) None of these (Ans : B)

7. Which elements of a Word document can be displayed in colour ?
(A) Only graphics (B) Only text (C) All elements
(D) All elements, but only if you have a colour printer (E) None of these (Ans : C)

8. A Web site’s main page is called its–
(A) Home Page (B) Browser page (C) Search Page
(D) Bookmark (E) None of these (Ans : A)

9. The marketing activity of dividing markets up into smaller units with similar needs and characteristics is known as :
(A) Market penetrating (B) Target Marketing
(C) Relationship marketing (D) Marketing segmentation
(E) Mass marketing (Ans : D)

10. Degree to which a consumer purchases a certain brand without considering alternatives is called.
(A) Brand equity (B) Brand loyalty (C) Brand positioning
(D) Brand identity (E) Brand reality (Ans : B)

11. Internal Marketing means–
(A) Selling to oneself (B) Selling to the employees (C) Selling of samples
(D) Selling to foreign markets (D) None of these (Ans : B)

12. The marketing mix of organizations that market services include product, price, promotion, place and
(A) Packaging (B) Premium (C) People (D) Purchasing (E) None of these (Ans : C)

13. Referrel means–
(A) sales person (B) all customers (C) lead provided by operation staff
(D) calling the existing purchasers (E) all purchasers (Ans : C)

14. ‘‘USP’’ in marketing means–
(A) Unique Selling Practices (B) Uniform Selling Practices (C) United Sales Persons
(D) Unique Selling Proposition (E) Useful Sales Person (Ans : D)

15. A (n) ............ is a program that makes the computer easier to use.
(A) utility (B) application (C) operating system
(D) network (E) None of these (Ans : C)

16. Online Marketing is mostly useful for marketing of–
(A) saving accounts (B) credit cards (C) home loans
(D) NRI deposits (E) business accounts (Ans : C)

17. Effective Bank Marketing requires–
(A) proper pricing (B) customized products (C) simple procedures
(D) market research (E) None of these (Ans : E)

18. A vision statement is–
(A) not required for estabilshed companies (B) not required due to competition
(C) not required as no one understands them (D) a long term inspiration
(E) None of these (Ans : D)

19. Non-product selling means–
(A) selling variety of products (B) selling only one product
(C) selling seasonal products (D) selling services
(E) All of these (Ans : D)

20. Marketing is a function undertaken by–
(A) All DSA’s (B) All front-office staff (C) Whole organization
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

21. Which of the following groups consist of only input devices ?
(A) Mouse, Keyboard, Monitor (B) Mouse, Keyboard, Printer (C) Mouse, Keyboard, Plotter
(D) Mouse, Keyboard, Scanner (E) None of these (Ans : D)

22. The most common method of entering text and numerical data into a computer system is through the use of a–
(A) keyboard (B) scanner (C) printer (D) plotter (E) None of these (Ans : A)

23. The ............ tells the computer how to use its components.
(A) utility (B) network (C) application program
(D) Operating system (E) None of these (Ans : D)

24. Files deleted from the hard disk are sent to the–
(A) Recycle Bin (B) floppy disk (C) clipboard
(D) motherboard (E) None of these (Ans : A)

25. A ............ is a named set of characters that have the same characteristics.
(A) type face (B) type style (C) font (D) pico (E) None of these (Ans : C)

1 comments:

Boats and streams aptitude said...

Nice information post , please keep updates

Post a Comment